Zeeslag

Over Zeeslag

Probeer de schepen van je tegenstander te laten zinken in deze online versie van het spel Zeeslag. Schiet om de beurt kanonskogels af en probeer de ander te raken.

Besturing

Zeeslag speel je met je muis of touchscreen

Touchscreen

Zeeslag puzzel online

Zeeslag is een bekend spel waarbij je verschillende schepen van de tegenstander tot zinken moet brengen. Het spel begint met het plaatsen van de schepen. Iedere speler mag 5 schepen plaatsen, en deze mogen verticaal of horizontaal op het speelveld geplaatst worden. Het type schip bepaald hoeveel hokjes het inneemt. De truc is om de schepen op zo’n manier te plaatsen dat de tegenstander niet makkelijk kan raden waar je schepen liggen. Plaats de schepen dus niet direct naast elkaar en zorg ervoor dat je ze verdeeld over het speelveld. Of kies juist voor een onverwachte strategie. In dit spel kun je de schepen ook willekeurig over het speelveld laten verdelen door de computer.

In deze versie van Zeeslag heb je de beschikking over de volgende schepen:

  • 1x Patrouilleschip (2 vakjes)
  • 2x Torpedobootjager (3 vakjes)
  • 1x Slagschip (4 vakjes)
  • 1x Vliegdekschip (5 vakjes)

Na het plaatsen van de schepen begint het spel dan echt. In elke ronde mag een speler schieten door een vakje aan te klikken. Hierna zie je of je mis hebt geschoten of dat je een treffer hebt gemaakt. Als je hebt geraakt wordt het vakje rood gemaakt, anders blijft het vakje groen. Als je met het schot het schip hebt gezonken, verschijnt het schip. Zo weet je direct welk schip je hebt laten zinken. Als je het slim aanpakt probeer je het schip van de tegenstander te laten zinken zodra je een voltreffer hebt gemaakt. Dit kun je doen door direct naast je voltreffer nog een schot af te vuren. Je weet namelijk dat het schip altijd horizontaal of verticaal in het speelveld staat. Als je het slim speelt, kun je een schip laten zinken nadat je één voltreffer hebt gemaakt.

Als je alle schepen van de tegenstander hebt laten zinken win je het spel. Krijg jij alle schepen tot zinken in deze online versie van Zeeslag?