Metal Black Wars

Over Metal Black Wars

In Metal Black Wars schiet, ren en spring je een baan door levels vol met vijandelijke soldaten, legerhelicopters en andere tegenstanders.

Besturing

Metal Black Wars speel je met je toetsenbord en muis of touchscreen

A
D
W
J
K
L
Touchscreen

Metal Black Wars

Metal Black Wars is een shooter waarbij je door het level heen rent. Het spel is te zien vanaf de zijkant wat betekent dat het een 2D game is. Je kunt door het zichtbare gedeelte van het level springen en lopen, maar in principe ga je snel van links naar rechts. Een voorbeeld van zo'n scrolling shooter is het populaire Metal Slug. Dit spel heeft zich duidelijk laten inspireren door deze echte klassieker.

Verschillende tegenstanders

Tijdens het spelen van Metal Black Wars kom je vijandelijke soldaten tegen die je allemaal willen uitschakelen. Deze soldaten kunnen verschillende wapens en krachten hebben. De meeste soldaten hebben een (automatisch) geweer waarmee ze op jou schieten, maar er zijn ook speciale eenheden. Zo is er één krachtigere eenheid die je met een mes probeert uit te schakelen. Deze kan veel schade toebrengen als je deze dichtbij je laat komen. Andere soldaten hebben krachtigere wapens of schieten sneller. Ook is er een vijand die granaten gooit welke dichtbij jou ontploffen en zo veel schade aan kunnen brengen aan je speler.

Sommige vijanden zitten op moeilijk bereikbare plekken. Zo kunnen ze op dozen of gebouwen staan waardoor je moet springen of omhoog moet schieten om ze te kunnen raken.

Als je een vijand neerschiet krijg je muntjes. Pak deze wel snel op, want na een tijdje verdwijnen deze! Met de muntjes kun je speciale aanvallen kopen, nieuwe wapens aanschaffen of je wapens verbeteren.

Wapens

Er zijn verschillende wapens beschikbaar in Metal Black Wars. Deze zijn ingedeeld in hoofdwapens (primary), speciale (special) wapens, granaten (grenade) en slagwapens (special) zoals een mes of een pan.

Upgrades

Deze wapens kun je verbeteren door muntjes in te ruilen voor upgrades. Hierbij worden onder andere schade en vuursnelheid verbeterd.

Ook kun je de speler verbeteren. Hierbij worden de snelheid en het aantal levenspunten verhoogd. Ook kun je een andere speler kiezen, maar deze moet je eerst vrij zien te spelen.

Er zijn 24 levels die steeds moeilijker worden. Ook kun je elk level op 3 moeilijkheidsgraden spelen. Zo ben je met Metal Black Wars ieder geval uren zoet. Veel speelplezier!