Dynamons 4

Over Dynamons 4

Net als in Pokémon ben je een trainer en vecht je met je monsters tegen vijanden in deze RPG. Verzamel monsters en zeldzame items in dit spannende spel.

Besturing

Dynamons 4 speel je met je muis of touchscreen

Touchscreen

Met monsters vechten

In Dynamons speel je een trainer die met monsters vecht. Je komt monsters in het wild tegen, of monsters van andere trainers. Door andere monsters te vangen kun je team groter maken en het tegen sterkere trainers opnemen. Als je een gevecht wint, krijgt je monsters XP (ervaringspunten) en worden deze nog sterker.

Aanvallen

In een gevecht kun je kiezen uit verschillende aanvallen. Deze aanval kun je om de beurt uitvoeren. Hier komt ook de naam role playing game (rollenspel) vandaan. Elk van deze aanvallen is van een bepaald type (vuur, water, gras, elektriciteit of maan). Bij monsters van een tegengesteld type (bijvoorbeeld water tegen vuur) kan een aanval extra hard aankomen. Probeer dus de juiste monsters en aanvallen te kiezen.

Een aanval kan verschillende effecten hebben. De meeste zullen de levenspunten (HP) van de vijand doen afnemen, maar er zijn ook speciale aanvallen. Bij sommige aanvallen wordt de nauwkeurigheid van een volgende aanval verbeterd of krijg je zelfs meer levenspunten.

Soms krijg je door een aanval een extra status. Zo kan je ziek of in de war raken, waardoor je steeds maar levenspunten verliest of waarmee het lastiger is om de vijand te raken.

Monsters trainen

Door met je monsters te trainen worden ze steeds sterker. Voor elk gewonnen gevecht krijgen ze XP (ervaringspunten). Met genoeg XP kan je monster naar het volgende level gaan. Monsters van een hoger level hebben hogere aanvals-, verdedigings- en richtpunten, waardoor ze sowieso sterker worden. Ook kunnen ze nieuwe, sterkere aanvallen leren. Hierdoor kan je steeds tegen sterkere monsters en trainers vechten én winnen!

Items

Items zijn krachtige spullen waarmee je in een gevecht je levenspunten kan verhogen, een nieuw monster kan vangen (dit kan alleen bij wilde monsters) of je jouw monster een bepaalde status kan geven. Deze items zijn dus super handig! Je kunt extra items kopen met munten of scherven (shards). Ook krijg je vaak gratis items als je van een andere trainer wint.

Ontdek meerdere werelden

Er zijn meerdere werelden die je kunt ontdekken met elk hun eigen omgeving en soorten monsters. Je begint op het kustplaatsje Costa Gueta, waar je vooral watermonsters vindt. Op Mountain Krembo, een bergachtig gebied met een vulkaan, vindt je vooral vuurmonsters. Verder zijn er nog de bossen Tall Pines en het stedelijke gebied Mayan Temple.